LR.521.13

VERSLAG AMBTELIJK OVERLEG  NH-RJB

donderdag 27 september 1990

Aanwezig:
Rein Kruk (WEB-C&E: Bureau SCW)
Jan van Hensbergen (RJB).

Agenda:
- Ontwikkelingen & perspectieven personeel
- Werkontwikkelingen 1990
- Inventaris Raad
- Bibliotheek / Databestand
- Bewindvoering na 31 december 1990


1. ONTWIKKELINGEN & PERSPECTIEVEN PERSONEEL

Sneller dan aanvankelijk gedacht, is het personeel grotendeels overgeplaatst en hebben twee medewerkers een detacheringovereenkomst tot 1 januari 1991. Ten aanzien van deze laatste twee, zal met enige waarschijnlijkheid een vaste plaats kunnen worden aangeboden aan AR (CBD-Emancipatie). Voor JB ligt het vanwege het WVC-beleid moeilijker, maar de coördinator Inter-Herplaatsingbeleid doet zijn best. Problematisch is een passende job voor de directeur. Die zal, zeker op korte termijn, niet verwacht mogen worden.
De directeur heeft meegedeeld, niet vôôr 1 januari 1990 actief te zullen solliciteren, teneinde de laatste stappen van het liquidatieproces en de laatste inhoudelijke werkzaamheden niet te stagneren.
Deze snelle leegloop van het Bureau heeft tot gevolg, dat incidenteel of op projectbasis tijdelijke krachten moeten worden aangetrokken. Dit geldt met name het project Jeugdbeleid Nederhorst, de administratieve & de huishoudelijke ondersteuning.
Conform eerdere afspraken met mevrouw van Diepen, kunnen hier de algemene middelen voor worden aangesproken.


2. WERKONTWIKKELINGEN

Het laatste "grote" project is "Jeugdbeleid Nederhorst den Berg". Op basis van dit project, de laatste in de reeks van onderzoek & beleids-advisering gericht op kleinere gemeenten, probeert de Raad een brochure te ontwikkelen, waarmee een passend afscheidsgeschenk aan de Provincie kan worden aangeboden. Kleinere gemeenten (met vaak zeer beperkte mogelijkheden & middelen) kunnen via de ontwikkelde "panelmethode" toch tot een verantwoord beleid komen. Verantwoord naar instellingen & jongeren, daar deze er interactief bij worden betrokken.
De overige werkzaamheden bestaan grotendeels uit activiteiten vanwege bestuurlijke vertegenwoordigingen, werkoverleggen met diverse instellingen, het verstrekken van incidentele informatie & adviezen aan burgers, organisaties en gemeenten.
Dat laatste is duidelijk aan het teruglopen.
Daarnaast vragen liquidatie en overdracht uiteraard veel aandacht. Het Welzijnsbeleid van de Provincie wordt alleen nog op enige afstand gevolgd. De besluitvorming over de adviesfunctie is voorbij en de inrichting van het Welzijnsinstituut vraagt primair de betrokkenheid van de steunorganisaties.
Met mevrouw van Vleuten, de formateur, is de afspraak gemaakt, dat zij contact zal opnemen, zodra het haar nuttig & nodig lijkt.


3. INVENTARIS RAAD

Voor een belangrijk deel is reeds inventaris overgedragen. Met de Centrale Bestuursdienst is overeengekomen, dat omstreeks 20 december de dan resterende inventaris zal worden overgedragen.
De tekstverwerkingsapparatuur kan binnen de beschikbare middelen worden afgekocht.
Met het kopieerapparaat zal overdracht van contract als eerste mogelijkheid worden onderzocht via CBD of provinciale organisaties. Het RIB/NIC zal, wanneer het contract wordt opgezegd, 90% van de resterende huurverplichting claimen (2 jaar à 13.200 + BTW). Als de Raad zich zal beroepen op "overmacht", zal het NIC (dat vooral via de fusies/opheffingen/reorganisaties binnen het onderwijs veel expertise heeft opgebouwd) het geld vol vertrouwen opeisen.
Voor het overige zijn alle verplichtingen inzichtelijk gemaakt en per 1 januari 1991 opgelost.


4. BIBLIOTHEEK / DATABESTAND

Met het Provinciaal Serviceburo (J&J-Werk) & De Ommering (Buurthuiswerk) is afgesproken, dat zij de bibliotheek, inclusief het databestand J&J-werk zullen overnemen.
Voor commissiestukken en dergelijke, buiten het directe welzijnsbeleid, informatie die werd gebruikt voor eigen studie & werkontwikkeling van de Raad ten behoeve van breed samenghangend jeugdbeleid, bestaat geen belangstelling. In de provinciale bibliotheek is deze informatie ook volop aanwezig. Een extra historisch archief voor statencommissies is niet nodig.
Provinciale beleidsnota's blijven wel opgenomen in de bibliotheek en zullen via het PSB worden overtgedragen aan het Welzijnsinstituut NH


5. BEWINDVOERING NA 31 DECEMBER 1990

Het lijkt ook de heer Kruk een goede zaak, als GS & Liquidatiebestuur gezamenlijk kunnen overeenkomen, wie per 1 januari 1991 de formele bewindvoerder wordt.
Zolang de directeur geen nieuwe baan heeft, kan hij in ieder geval de praktische afhandeling voor zijn rekening blijven nemen, waarbij de heer Kruk ambtelijk de communicatiepoort blijft richting GS en ingeval de directeur vertrekt, de afhandeling kan overnemen.
In november zal een bestuurlijk overleg hierover kunnen plaatsvinden.
De overdracht van bewindvoering kan dan in december gestalte krijgen. De protocollen, waarin vervat alle restverantwoordelijkheden zullen omstreeks 20 december 1990 kunnen worden getekend.
Eind december wil het Bestuur met een kleine groep mensen: GS en ambtelijke vertegenwoordiging, het Algemeen bestuur van de Raad en alle medewerkenden van het laatste jaar, het afscheid van de Raad gedenken. Er komt waarschijnlijk geen grote afscheidsreceptie.

901017/J

klik hier voor de outline van
het register